Iemand gereanimeerd, wat dan ?

Zoals u weet maakt privacywetgeving het burgerhulpverleners onmogelijk om in contact te komen met de patiënt.
Hart4ALL maakt dit contact wel mogelijk d.m.v. clickbandjes voorzien van een unieke code, welke uitgereikt worden door de medewerkers van de ambulance.
Iedere ambulance in Noord-Brabant beschikt over een Hart4ALL-pakket. Dit pakket bestaat uit een envelop waarin 5 clickbandjes zitten die allemaal zijn voorzien van een unieke code en 2 brochures met informatie over Hart4ALL.
Bij een reanimatie/ernstig ongeval krijgen zowel de burgerhulpverlener(s) en de patiënt deze clickbandjes uitgereikt door de ambulancemedewerker van de tweede ambulance die ter plaatste komt. Bij 99 van 100 reanimaties/ernstige ongevallen komen twee ambulances ter plaatse; de 1e ambulance draagt zorg voor de patiënt en de 2e ambulance biedt extra handen voor de medewerkers van de 1e ambulance. Bovendien staan deze ambulancemedewerkers de familieleden en burgerhulpverleners bij.
De ambulancemedewerker doet bij de patiënt dit clickbandje om de pols of om de enkel. Bij de burgerhulpverleners gaat het bandje om de pols. Als de ambulancemedewerker tijd over heeft, geeft hij uitleg aan de burgerhulpverleners over "Hart4ALL". Als de patiënt thuis wordt gereanimeerd en helaas overlijdt, geeft de ambulancemedewerker het clickbandje en de brochure aan de nabestaande(n) met de boodschap dat als er (in een later stadium) behoefte is aan contact met betrokken burgerhulpverlener(s), dat dit mogelijk is door in te loggen op de site van de Stichting Hart4all.


Wordt een patiënt naar het ziekenhuis vervoerd, dan wordt het clickbandje direct bij aankomst op de Eerste Hulp verwijderd. Het clickbandje wordt bij de persoonlijke bezittingen gelegd en overgedragen aan familie/nabestaande. Met de code die op het clickbandje staat kunnen de burgerhulpverlener(s) -en de patiënt of zijn familie inloggen op de website van de Stichting Hart4ALL ( www.hart4all.nl ). Als zowel de patiënt en de burgerhulpverlener(s) aangeven graag met elkaar in contact te willen komen, dan zorgt Hart4ALL voor een match.
De bijgevoegde link geeft prima weer "Hoe Hart4ALL werkt". http://bit.ly/1yf58B9
Daarnaast de volgende twee tips:
1. ben je betrokken bij een reanimatie of een ernstig ongeval, vraag dan te allen tijde aan de mensen van de ambulance om een clickbandje van hart4ALL, zij vergeten dit regelmatig door alle hectiek.
2. Ook al heb je diverse reanimaties uitgevoerd en heb je niet de behoefte om in contact te komen met de patiënt denk dan ook eens aan de patiënt en/of de nabestaanden, wellicht hebben zij nog vragen aan de burgerhulpverlener of willen zij hem/haar bedanken!
Kijk eens verder op de website van Hart4ALL. Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Hart4ALL, ga naar onze Facebook pagina en like ons!

Contact

EHBO-Damiaan te Kaatsheuvel

algemeen emailadres: ehbokaatsheuvel@hotmail.com

of rechtstreeks naar ons secretariaat: secretariaat@ehbokaatsheuvel.nlPrivacy Statement EHBO Damiaan

 
De meeste lessen worden verzorgd in de Jan Beerenszaal in de Gildenbond, Mgr.Völkerstraat 3 te Kaatsheuvel
Terug naar boven